Sådan laver du salat med ristet torskerogn og citrondressing
Torskerogn er noget af det skønneste. Orker du ikke at bakse en salat sammen, så nyd den på ristet rugbrød med lidt mayo og masser af citron.
2-3
Ingredienser
- 300 g frisk torskerogn
- salt
- evt. et par persille- og dildstilke
- en smule mel
- olivenolie til stegning
- Dressing:
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk dijon
- 2 spsk hvidvinseddike
- salt
- ½ tsk fintrevet citronskal
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl mild olivenolie
- Salat:
- 1 fransk frisée
- 50 g mangold
- 1 hjertesalat
- ½ radichiosalat
- 1 håndfuld dild
- citronbåde
Sådan laver du salat med ristet torskerogn og citrondressing
- Kog rognen i saltet vand gerne tilsat persille og dildstilke. Kog den stille og roligt i 25-40 min, alt efter størrelse. Lad den køle en smule i lagen. Tag den op, og skær den i skiver. Vend dem i en smule mel, og steg dem gyldne i olivenolie. Krydr med salt.
- Riv imens hvidløget fint, og rør det med sennep, eddike, salt, citronskal og citronsaft. Pisk olien stille og roligt i til en flot dressing. Smag til. Pluk og skyl imens salater og dild. Vend dem med lidt af dressingen.
- Anret salaterne med torskerogn, og servér straks med citronbåde og resten af dressingen til.
- Find flere lækre opskrifter på ALTfordamerne.dk/opskrifter