Sæþór fra bagedysten: At græde over en kage?!? Det forstår jeg SÅ godt nu!

Sæþór fra bagedysten: At græde over en kage?!? Det forstår jeg SÅ godt nu!

Vi er nået halvvejs i dette års bagedyst, og indtil videre har jubilæums-sæsonen af det populære program på ingen måde skuffet. Der er blevet grint, grædt og bagt til den helt store guldmedalje, og der er vist ingen, der på nuværende tidspunkt kan være i tvivl om, at niveauet i år er sindssygt højt.

ADVARSEL: Artiklen indeholder spoilers om afsnit 4 og 5, så hvis du ikke har set det endnu, så lad være med at læse videreEller skynd dig ind på DR.TV og se afsnittene

Deltagerne har lørdag efter lørdag vist, at de kan meget og andet end blot at bage en flot kage eller ælte en gedigen gærdej. De har gang på gang vist et kæmpe kreativt overskud og fortryllet seerne med de fineste kager.

Her på ALT.dk har vi spurgt jer, hvem I holder med i denne sæson af bagedysten, og på tredjepladen finder vi Sæþór, der med sine fine fantasifulde kager og ikke mindst hyldesten til sin afdøde mor sidste lørdag, bliver ved med at imponere os.

Vi tog fat i Sæþór, og spurgte ham blandt andet, hvilken tidligere deltager i bagedysten, der er hans personlige favorit, og hvordan det egentlig føles, når en af de andre deltagere ryger hjem, mens man selv står med mesterbager-forklædet.

Hvad har overrasket dig mest ved at være med i Den store Bagedyst?

”Jeg er blevet mest overrasket over, hvor hårdt det er… Og ikke mindst hvor følelsesmæssigt involveret, man bliver. Jeg har altid været ham, der har tænkt 'hvorfor græder du over en kage?' Men det forstår jeg SÅ godt nu! Forløbet i Den store bagedyst er så intenst, og man lever og ånder kage, man drømmer om kage, har mareridt om kage. Det kom lidt bag på mig...”

Du er en af de heldige, der har fået mesterbager-forklædet – hvad betyder det for en deltager at få den anerkendelse?

”Det betyder så sindssygt meget. Vi knokler for at lave noget lækkert, og det at få mesterbagerforklædet er bare en bekræftelse på at man kan. Og en anerkendelse af at alle de sene aftentimer i køkkenet har været det hele værd.”

Vi ser tit, at der fældes en tåre eller to, når der ryger en deltager ud. Men hvor hårdt er det egentlig for jer andre?

Følelsen er lidt ambivalent… For på den en side vil man jo gerne videre i konkurrencen, og man er lettet over at få en uge til, men samtidig er det også svært at sige farvel til en ven. Os, der er med i bagedysten, bruger så mange timer sammen – vi griner og græder og har det hårdt sammen, så man når virkelig at komme meget tæt ind på livet af hinanden ret hurtigt.”

Hvilken kage/udfordring har betydet mest for dig at komme i mål med i denne sæson?

”Det må være de to hyldestkager, jeg har lavet. Min hyldest til min mor (småkagerne i afsnit 4, red) betød sindssygt meget for mig at komme i mål med. Og også kagen til Frederikke, der vandt Den store bagedyst i 2019. Hun er simpelthen så dygtig, og jeg ville være ked af at hylde hende med en smatkage.”

Har du en favorit fra de tidligere sæsoner?

”Jeg har svært ved kun at vælge kun én. For der har været så mange forskellige dygtige mennesker med i programmet, der alle sammen bidraget med så meget forskelligt. Men hvis jeg kun må nævne én, så må det være Frederikke Legaard.”

Hvilket råd vil du give til dem, der overvejer, om de skal melde sig til næste sæson af Den store bagedyst?

”Du skal have fuldstændigt styr på dit bagland. At være med i bagedysten er vanvittigt, og det er så altopslugende, at man er nødt til at have et bagland, der støtter 100 procent op om projektet. Så styr på baglandet, det er det vigtigste, og så sørg for at få bagt en masse, og få opbygget er hel del mere erfaring med at bage, end jeg havde, da jeg meldte mig til…”

Følg Sæþór på instagram

Du kan følge Sæþór fra sæson 10 af den store bagedyst på instagram her

Her kan du også se hans fine stories fra bageteltet 

seifor-marcipan-udfordring.jpg

I afsnit 5 bliver deltagerne – og især Sæþór – virkelig udfordret på deres evner udi marcipan-kunsten. De skal både selv lave marcipan fra bunden og kreere de flotteste kager og lave ’smørrebrød’ i marcipan.

Har du lyst til at gøre dem kunsten efter og selv lave din egen marcipan, så finder du en rigtig god opskrift her: Sådan laver du hjemmelavet marcipan