Saftig abrikoskage
Her er en opskrift på en fantastisk aromatisk og lækker kage, der tilmed er både glutenfri og fedtfattig. Serverer du den med kanelcreme, får du en ren himmerigsmundfuld.
Ingredienser
- 225 g tørrede abrikoser, gerne økologiske og usvovlede (brune)
- 1 kanelstang
- 5 hele tørrede nelliker
- 5 hele kardemommekapsler
- 2 økologiske citroner, saft og revet skal herfra
- 6 æggeblommer
- 125 g rørsukker
- 50 g muscovadosukker
- 125 hasselnødder uden skal
- 6 æggehvider
- Kanelcreme:
- 200 g creme fraiche
- 200 g græsk yoghurt
- ½ tsk kanel
- 2 spsk flydende honning
Sådan laver du abrikoskage:
- Forvarm ovnen til 160 grader. Smør siderne af en springform med smør, og læg bagepapir i bunden.
- Put abrikoser, kanelstang, nelliker, kardemomme, citronsaft og citronskal i en gryde med 1 ½ dl vand, og bring det i kog. Lad blandingen simre i ca. 20 minutter, eller til abrikoserne har optaget al væden. Pas på, at abrikoserne ikke brænder på.
- Tag gryden af varmen, tag krydderierne op og blend abrikoserne i væden i en foodprocessor eller med en stavblender. Lad blanding køle.
- Pisk æggeblommerne og de 2 slags sukker med en elpisker, til blandingen bliver lys og cremet.
- Mal nødderne i en nøddehakker, og vend nødderne i æggeblandingen, sammen med abrikosmassen.
- Pisk æggehviderne til de er stive, og vend dem i dejen af 3 omgange.
- Hæld dejen i den smurte springform, og bag kagen ved varmluft i 50 minutter.
- Hvis kagen begynder at blive for mørk, så læg et stykke sølvpapir over kagen, og bag videre – så bliver den ikke brændt på toppen.
- Rør alle ingredienserne til kanelcremen sammen, og server sammen med den afkølede abrikoskage.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/
PRØV OGSÅ: Chokoladebomben