Saftig T-bonesteak med whiskysauce, kartoffelbåde og baconbønner

Saftig T-bonesteak med whiskysauce, kartoffelbåde og baconbønner

Skal der kræses lidt ekstra for far i anledningen af fars dag, så server en god, mør T-bonesteak og riiiigeligt med sauce.

4 personer

Ingredienser

  • Sprøde ovnkartofler:
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • Bønner med bacon:
  • 400 g grønne bønner
  • 125 g bacon i skiver
  • Whiskysauce:
  • 1 lille løg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl oksefond (fra slagteren) el. bouillon
  • ½ dl whisky
  • 2½ dl cremefraiche 38%
  • salt, peber
  • evt. lidt kulør
  • Bøffer og sauce:
  • 4 T-bonesteaks
  • salt, peber
  • olivenolie og smør til stegning

  1. Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i en skål, og vend dem i olie, oregano, hvidløg og salt. Fordel kartoffelbådene på bagepapir på en bageplade, og steg dem i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe til de er sprøde og gyldne ca. 45 min.
  2. Nip og kog bønnerne i letsaltet vand ca. 3 min. Vikl bacon i skiver omkring bundter med 5-6 bønner. Fordel bundterne på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til baconen er sprød.
  3. Hak løget, og svits det gyldent i smør. Tilsæt melet. Tilsæt kogende fond lidt ad gangen. Kog det igennem ca. 5 min. under omrøring. Pisk whisky og cremefraiche i. Varm kort igennem Smag til med salt og peber.
  4. Brun bøfferne i en blanding af smør og olivenolie på begge sider ved god varme. Krydr med salt og peber. Steg bøffen færdig ved jævn varme ca. 3-4 min. på hver side. Server bøfferne med kartofler, bønner og whiskysauce.