Salat med rodfrugter

Salat af bagte rodfrugter

En nem hverdagsret, der booster din krop og giver energi.

4

Ingredienser

  • 350-400 g kyllingefilet
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk groft knuste fennikelfrø
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • SALAT AF BAGTE RODFRUGTER:
  • ca. 1 kg rensede rodfrugter, som gule- og persillerod, pastinak, selleri & bolchebeder
  • 2-3 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk sherryeddike
  • 100 g granatæblekerner
  • 1 god håndfuld babyspinat
  • 50 g smuldret feta

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingekødet i lidt store tern. Rør marinaden sammen, vend den med kyllingekødet og lad det trække længst muligt.
  2. Skær rødder og løg i grove stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber. Bred dem på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200-225° en halv times tid, til de er møre, men stadig har bid. Smag dem til med sherryeddike og vend dem med spinat, granatæblekerner og feta.
  3. Tag kyllingekødet op, dup det med lidt køkkenrulle og sæt det på spid. Steg spiddene i en stor pande eller på grillen i 8 til 10 minutter og dryp dem med den resterende marinade. Server spiddene med salaten.
  4. Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 31%, kulhydrat 39%