Sund salat

Salat med pærer og spinat

DITTE OM SALATEN: Den smager fantastisk til fisk, og så er babyspinat sprængfyldt med jern.

4

Ingredienser

  • 75 g babyspinat
  • 2 pærer
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 tsk olie
  • 1 tsk salt
  • DRESSING:
  • ca. 6 kardemommekapsler eller 1 tsk stødt
  • kardemomme
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skyl spinatbladene grundigt, læg dem til tørre på et  viskestykke og kom dem i en stor skål.
  2. Skær pærerne ud i små tern og  bland dem med spinaten.
  3. Rist græskarkernerne på en varm pande i olie,  indtil de bliver gyldne og „popper” − drys dem til sidst med salt.
  4. Kom kardemommekapsler i en morter og stød de sorte frø til fint  pulver − fjern skallerne. Bland kardemomme med de øvrige ingredienser til  dressingen og smag den til.
  5. Hæld dressing over salaten og drys med græskarkerner.