Saltbagte kartofler, rødbeder og løg

Saltbagte kartofler, rødbeder og løg

Verdens nemmeste tilbehør er bagte grønsagerog kartofler. Bagt i salt er de tilpas krydrede og lige klar til at spise. Det er godtrustikt tilbehør tilovnbagt kød eller fisk, når ovnen alligevel er i gang.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 5 min.
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 200 g groft salt
  • 200 g små rødbeder
  • 4 store rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g store skurekartofler

  1. Kom saltet i bunden af et stort ovnfast fad. Skur rødbederne grundigtog lad top og bundsidde på. Skub rødbedernened i saltet.
  2. Skær løgene i kvarte, læg dem på saltet medden runde siden nedadog pensl dem med olie.
  3. Skub kartoflerne ned i saltet. Bag kartofler og grønsager 1 time ved 180 grader.
  4. Stil fadet på bordet og servér grønsager ogkartofler med smør eller kryddersmør og stil en skål tilskræller på bordet.