Saltede citroner

Saltede citroner

Brug dem i salater, til fisk, lam og i couscous.

Ingredienser

  • 2 glas:
  • 6 økologiske citroner
  • 200 g groft salt
  • kogende vand

Sådan gør du

  1. Vask citronerne grundigt, skær dybe snit i hver af dem, som hvis de skulle kvartes, men lad dem hænge sammen i top og bund. Skyl et glas med kogende vand. Gnid groft salt ind i hvert snit, og pres citronerne ned i et glas.
  2. Drys resten af saltet over citronerne. Fyld glasset helt op med kogende vand, og luk det. Det er vigtigt, at lagen dækker citronerne helt.
  3. Lad citronerne stå køligt og mørkt i 4-6 uger, vend glasset med jævne mellemrum. Når det hvide i skallen er blevet klart, er citronerne klar til brug. Skyl dem evt. lidt inden brug, hvis du synes, at de er for salte.
  4. Opbevares mørkt og køligt i op til 1 år. Citronerne er klar efter ca. 4-6 uger.
PRØV OGSÅ: Lammekebab med za'atar