Sandkage a la oldemor

Sandkage a la oldemor

Her er en variant af en god gammeldags sandkage, der også kan bages som muffins. Kagen er fyldt med stykker af chokolade og korender, der er udblødt i portvin.

(1 sandkage med ca. 12 skiver eller 8 store muffins)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • Iblødsætning: mindst 2 timer
  • Bagetid: ca. 1 time og 15 min., ca. det halve for muffins
  • Fryse-egnet
  • 100 g korender eller rosiner
  • 1 dl portvin eller rom
  • 200 g smør (blødt)
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 100 g chokolade (hakket)

  1. Læg korender eller rosineri blød i portvin ellerrom 2-3 timer eller nattenover.
  2. Rør smør og sukkerhvidt og skummende.Tilsæt et æg ad gangenog rør godt mellem hvertæg. Vend melet i og derefterudblødte korendereller rosiner og chokolade.
  3. Fyld dejen i en smurtsandkageform, 11⁄2 liter.Bag kagen i en 175 gradervarm ovn i ca. 1 time.
  4. Sluk for ovnen og lad kagenstå ved eftervarmeni ovnen ca. 15 min. Stik etlille træspyd eller en lillekniv i midten af kagen.Der må ikke hængedej på, så skal kagenbage videre.
  5. Hvis dejen fyldesi muffinsforme,er bagetiden cirkaden halve.