Scones med tranebær og mandelflager

Scones med tranebær og mandelflager

14-16 stk.

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 125 g tranebær eller rosiner
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kærnemælk
  • Pynt:
  • 30 g mandelflager og evt. 2-3 spsk. perlesukker
  • Tilbehør:
  • smør eller flødeost og syltetøj

  1. Sigt hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt salt. Smuldr smørret i blandingen. Kom sukker og tranebær i. Rør mælk og kærnemælk i. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
  2. Rul dejen ud til cirkler på 2½ cm´s tykkelse og 7-8 cm i diameter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og evt. perlesukker. Bag dem ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Server scones lune.