Scones med tranebær og mandelflager
14-16 stk.
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 125 g tranebær eller rosiner
- 1½ dl mælk
- 1½ dl kærnemælk
- Pynt:
- 30 g mandelflager og evt. 2-3 spsk. perlesukker
- Tilbehør:
- smør eller flødeost og syltetøj
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt salt. Smuldr smørret i blandingen. Kom sukker og tranebær i. Rør mælk og kærnemælk i. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til cirkler på 2½ cm´s tykkelse og 7-8 cm i diameter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og evt. perlesukker. Bag dem ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
- Server scones lune.