Sjov og festlig halloweenmiddag for hele familien

Sjov og festlig halloweenmiddag for hele familien

Imponer børn og barnlige sjæle med skræmmende mad til halloween. Amerikanerne fejrer højtiden den 31. oktober, så der er god tid til at forberede festmåltidet med disse 4 lækre opskrifter til halloween.

4 lækre og uhyggelige opskrifter til halloween: 

græskarsuppe.jpg

Græskarsuppe med ansigt

4 personer

Arbejdstid: 45 min.

Koge/bagetid: 25 min.

Ingredienser

Suppe:

1 løg

1-2 fed hvidløg

25 g frisk ingefær

2 spsk. olivenolie

600-700 g græskarkød (eller 1 stor hokkaido)

1 liter hønsebouillon

1-2 spsk. citronsaft

salt og peber

Butterdejslåg:

1 rulle butterdej (230 g)

1 æg (til pensling)

Tilbehør:

1 dl cremefraiche 18%

evt. 50 g græskarkerner

Sådan gør du:

  1. Suppe: Pil løg, hvidløg og ingefær, og snit dem fint. Skær græskarkødet i mindre stykker (hokkaido bruges med skræl).
  2. Steg løg, hvidløg og ingefær bløde og blanke i olivenolie. Vend græskarstykkerne i, krydr med salt og peber, og steg dem blanke i 3-5 min.
  3. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog. Skru ned, og lad suppen simre til græskarstykkerne er helt møre – ca. 20 min.
  4. Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Butterdejslåg: Rul butterdejen ud, og udstik eller skær den i 4-6 stykker i græskarfacon. Læg dejstykkerne på bagepapir i fryseren i 15 min. Skær eller udstik ansigter i dejstykkerne, og sæt dem tilbage i fryseren i 15 min. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min., til de er sprøde og gennembagte. Afkøl på en rist.
  6. Anret den varme suppe i skåle eller dybe tallerkner, og læg et butterdejsansigt på hver. Server med cremefraiche og evt. panderistede græskarkerner.

Tip: Tilsæt evt. 1 tsk. karry eller lidt frisk eller tørret chili sammen med græskarstykkerne.

Hjernespaghetti med tomatsovs og øjne 

4-6 personer

Arbejdstid: 45 min.

Koge/bagetid: 30 min.

Ingredienser:

Tomatsovs:

1 løg

2 fed hvidløg

3-4 stilke frisk basilikum

2 brikker purerede tomater

1 dl rød- eller hvidvin

2 spsk. olivenolie

evt. ½ tsk. chiliflager

sukker, salt og peber

Kødboller:

1 squash (250-300 g)

1 løg

1-2 fed hvidløg

400 g hakket svinekød

2 æg

2 tsk. revet citronskal (øko)

1 tsk. oregano

salt og peber

75 g parmesanost

2 spsk. olivenolie

5-6 små mozzarellakugler

5-6 sorte oliven (uden sten)

Endvidere:

500-750 g spaghetti

frisk basilikum eller persille

Sådan gør du:

Pølsemumier.jpg
  1. Tomatsovs: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Hak basilikum groft. Blend løg, hvidløg og basilikum sammen med den ene brik tomater.
  2. Hæld det i en gryde, og tilsæt den anden brik tomater, vin, olivenolie og evt. chiliflager. Kog det under omrøring i 20-40 min. – jo længere jo bedre. Smag til med sukker, salt og peber.
  3. Kødboller: Vask squashen, riv den groft, og pres væden af den. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Ælt det sammen med kødet, og tilsæt æg, fintrevet citronskal, oregano, salt og peber. Riv parmesanosten, og rør den i farsen.
  4. Form farsen til ca. 24 kødboller (ca. 3 cm), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olivenolie, og steg dem i ovnen ved 220 grader i 10-12 min.
  5. Læg en skive mozzarella og en skive oliven på hver, og bag dem i 2-3 min. mere, til osten akkurat smelter.
  6. Kog pastaen al dente (med bid) efter pakkens anvisning, mens kødbollerne er i ovnen. Hæld pastaen i et dørslag, og anret med sovs og kødboller. Drys med basilikum eller persille.

Pølsemumier

4-5 stk.

Arbejdstid: 20 min.

Bagetid: 18 min.

Ingredienser:

1 rulle pizzadej (230 g)

4-5 grillpølser

evt. 1 æg (til pensling)

1-2 små mozzarellakugler

1-2 sorte oliven (uden sten)

Tilbehør:

sennep og ketchup

Sådan gør du:

marengsknogler.jpg
  1. Rul dejen ud, og skær den i 1 cm brede strimler.
  2. Vikl dejen omkring pølserne som mumier – husk at lave plads til øjne.
  3. Læg de indpakkede pølser på en bageplade med bagepapir, og pensl evt. dejen med sammenpisket æg. Sæt dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-18 min., til dejen er gylden og gennembagt.
  4. Sæt øjne på hver med små stykker mozzarella og oliven, og server straks med sennep og ketchup til.

Tip: Erstat evt. pølserne med skrællede gulerødder. Damp eller bag dem møre i 10-12 min., og afkøl dem, før de pakkes ind i dejen.

Marengsknogler

ca. 48 stk.

Arbejdstid: 45 min.

Bagetid: 1½-2 timer

Ingredienser:

3 æggehvider (1 dl)

2 tsk. citronsaft

225 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

Tilbehør:

rød marmelade eller syltetøj

Tip: Sådan bruger du et halloween-græskar

  • Græskarhoved: Skær et låg af græskarret, og skrab kerner og tråde ud. Udhul skallen med en kraftig ske eller en isske, og brug det til suppe el. lign.
  • Mad: Del græskarret i både og skrab kerner og tråde fra. Skær kødet fra skallerne med en kniv.

Sådan gør du:

  1. Hæld æggehvider og citronsaft i en skål, og pisk det til luftigt skum med en håndmikser eller i en køkkenmaskine i ca. 3 min.
  2. Bland sukker med vaniljesukker, og pisk det i æggehviderne en skefuld ad gangen. Pisk, til det bliver en stiv og blank marengsmasse, der kan holde faconen.
  3. Fyld massen i en sprøjtepose med en rund, glat tylle (5-8 mm), og sprøjt massen ud som knogler på bageplader med bagepapir.
  4. Bag dem i ovnen ved 80 grader varmluft i 1½-2 timer, til de er sprøde og tørre. Afkøl på en rist, og opbevar i kagedåser.
  5. Pres marmelade eller syltetøj gennem en sigte, og fortynd det evt. med lidt vand, så det ligner blod. Server som tilbehør til marengsknoglerne.

Tip: Du kan også sprøjte marengsmassen ud som mumier eller spøgelser.