Skaldyrssalat med avocado-salsa

Skaldyrssalat med avocado-salsa

Pift frokosten op med en lækker hjemmelavet skaldyrssalat.

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 1 dl tomatjuice
  • 3 spsk ketchup
  • 2-3 spsk limesaft
  • 1/2-1 tsk tabasco eller lign.
  • 1 dåse krabbekød
  • 300 g rejer, optøede frosne eller i lage
  • 150 g dampede muslinger, friske, frosne eller konserves
  • 3-4 forårsløg
  • grøn salat
  • salt og peber
  • Salsa:
  • 2 modne avocadoer
  • 1 frisk chili
  • 2 spsk limesaft
  • frisk koriander
  • salt og peber
  • Tilbehør: brød

  1. Pisk tomatjuice sammen med ketchup og smag til med limesaft, tabasco, salt og peber.
  2. Vend de afdryppede skaldyr i dressingen og tilsæt fintsnittede forårsløg.
  3. Anret i 4 cocktailglas med lidt grøn salat i bunden.
  4. Halver avocadoerne, fjern stenene og træk skallerne af. Skær avocadokødet i små tern eller mos det groft med en gaffel.
  5. Tilsæt finthakket chili (uden frø og mellemvægge), limesaft og lidt friskhakket koriander.
  6. Smag til med salt og peber og læg en stor skefuld salsa oven på skaldyrscocktailen – eller server salsaen i en skål.
  7. Giv brød til.