Skøn othellolagkage

Skøn othellolagkage

Lav den skønne kage med hjemmebagte bunde, kogt vaniljecreme og rigtig chokolade – det er ikke svært. Stænk evt. bundene med lidt likør, hvis kagen er til voksne – ogallervigtigst: Læg kagen sammen dagen før den skal nydes!

1 lagkage til 10-12 personer

Total:15 minutter

Lagkagebunde:

  • 3 æg str. L
  • 1 æggehvide
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 stang vanilje
  • 75 g sukker
  • 4 dl sødmælk
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • ½ liter piskefløde
  • 125 g makroner
  • 75 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 100 g marcipan
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk. glukosesirup

Lagkagebunde:

  1. Pisk æg og æggehvide luftigt med en håndmikser, og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk i 4-5 min., til det er en tyk og luftig creme.
  2. Sigt mel og vaniljesukker i æggemassen, og vend det rundt med let hånd.
  3. Fyld dejen i 3 smurte lagkageforme (22-24 cm), og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 8-10 min.

Vaniljecreme:

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem ud i sukkeret. Pisk vaniljesukker, mælk, majsstivelse, æg og æggeblomme sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det koger og tykner.
  2. Hæld cremen i en skål, drys lidt sukker på overfladen, og køl helt af.
  3. Pisk 3½ dl fløde til blødt skum. Pisk vaniljecremen godt igennem, og vend flødeskummet i.

Lagkage:

  1. Læg en lagkagebund i en kagering foret med kageplast (eller film) på et kagefad.
  2. Smør halvdelen af vaniljecremen på kagebunden, og drys et lag groft knuste makroner over.
  3. Gentag med bund, creme og makroner, og læg den sidste kagebund på toppen.
  4. Tryk kagen let sammen, og sæt den i køleskab i mindst 3 timer, og helst til næste dag.

Glasur:

  1. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør i en skål over et varmt vandbad
  2. Tag kagering og kageplast af kagen, dæk den øverste kagebund med glasur, og lad det stivne. 

Marcipanbånd:

  1. Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup sammen.
  2. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis, og skær det til et bånd, der kan nå rundt om kagen, og er 1-2 cm højere end den færdige kage (ca. 75x8 cm). Læg båndet omkring kagen. 
  3. Pisk det sidste fløde til skum, og fyld det i en sprøjtepose.
  4. Pynt kagen med flødeskum i kanten af marcipanbåndet.