Skøn & saftig squashkage

Skøn & saftig squashkage

Brug dine squash til en lækker skærekage sammen med chokolade og valnødder.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 30-60 min.
  • Fryse-egnet
  • (1 stor kage eller 12 muffins)
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 400 g squash (ca. 1/2 l groftrevet)
  • 300 g mel
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1-2 spsk mælk eller fløde
  • 100 g mørk chokolade (hakket)
  • 100 g valnøddekerner (hakket)
  • Chokoladeglasur:
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 spsk sirup

  1. Smør en bradepande (20 x 30 cm) eller en springform med indsats (26 cm) med smør og drys den med sukker.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Rør smør med sukker, farin og vanilje og tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mælken. Vend revet squash i dejen.
  4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen. Rør det i dejen og tilsæt salt, chokolade og nødder.
  5. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen 45-60 min.
  6. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den forsigtigt vendes ud på en rist.
  7. Pynt med chokoladeglasur:
  8. Smelt mørk chokolade sammen med piskefløde og sirup og bred det ud over den afkølede kage. æt evt. nogle valnøddekerner i glasuren.