Skyr med rabarberkompot og sprødt drys
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1/2 - 3/4 l skyr eller græsk yoghurt
- Kompot:
- 500 g rabarber
- 150 g rørsukker
- 1 stang vanilje
- Drys:
- 3 spsk rørsukker
- ½ dl vand
- 150 g havregryn
- 30 g hasselnødder, grofthakkede
- 30 g mandelsplitter
- 30 g græskarkerner
- 30 g kokosmel
- Vask rabarberstilkeneog snit dem i 2cm lange stykker. Blandrabarber med rørsukkerog vaniljemarv i engryde og varm det opunder låg. Tag låget afog lad frugten simremør, men så der stadiger hele stykker i kompotten– ca. 5 min. Hældden straks i en skål tilafkøling.
- Giv sukker ogvand et opkog på enstor pande. Bland deøvrige ingrediensersammen og hæld dem på panden. Steg underomrøring ved middelvarme, til det er gyldentog sprødt, ca. 8 min.Bred det ud på et stykkebagepapir og lad detafkøle.
- Rør skyren cremet oganret i små glas medkompot og drys – evt.lagvis.