Skyr med rabarberkompot og sprødt drys

Skyr med rabarberkompot og sprødt drys

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1/2 - 3/4 l skyr eller græsk yoghurt
  • Kompot:
  • 500 g rabarber
  • 150 g rørsukker
  • 1 stang vanilje
  • Drys:
  • 3 spsk rørsukker
  • ½ dl vand
  • 150 g havregryn
  • 30 g hasselnødder, grofthakkede
  • 30 g mandelsplitter
  • 30 g græskarkerner
  • 30 g kokosmel

  1. Vask rabarberstilkeneog snit dem i 2cm lange stykker. Blandrabarber med rørsukkerog vaniljemarv i engryde og varm det opunder låg. Tag låget afog lad frugten simremør, men så der stadiger hele stykker i kompotten– ca. 5 min. Hældden straks i en skål tilafkøling.
  2. Giv sukker ogvand et opkog på enstor pande. Bland deøvrige ingrediensersammen og hæld dem på panden. Steg underomrøring ved middelvarme, til det er gyldentog sprødt, ca. 8 min.Bred det ud på et stykkebagepapir og lad detafkøle.
  3. Rør skyren cremet oganret i små glas medkompot og drys – evt.lagvis.