Skyris

Skyris med kokos og chokolade

Denne is er sød i smagen fra kokos, og lækkert syrlig fra skyren. Protein fra skyr og fedt fra fløde og æggeblomme sikrer, at dit blodsukker ikke løber løbsk, som det normalt vil gøre, hvis du spiser almindelig sorbetis, hvor sukkerindholdet er højt, og fedtindholdet lavt.

Ingredienser

  • 12 portioner
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade, 70-85%
  • 200 g skyr
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 spsk flydende sødemiddel, f.eks.
  • PerfectSød
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 25 g kokosmel

Sådan gør du

  1. 1/ Fløden piskes til skum. Hak chokoladen groft.
  2. 2/ Rør skyr sammen med æggeblomme, flydende sødemiddel, vaniljepulver, vaniljeessens , kokosmel og hakket chokolade. Vend flødeskummen i.
  3. 3/ Hæld massen i en form, og sæt den i fryseren i ca. 1 døgn inden servering. Pynt evt. isen med hakket chokolade.
  4. [130 kcal og 8 g protein pr. skive]
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Ispinde med mango og jordbær