Små chokoladekager

Små chokoladekager

(ca. 16 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 250 g chokolade
  • 175 g sukker
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 175 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g valnøddekerner eller snuttede mandler (delte)
  • Til overtræk:
  • 150 g chokolade

  1. Smelt chokolade, sukkerog smør i en gryde.Tag det fra varmen. Pisk æggene sammenog pisk det i den lunechokoladeblanding.
  2. Bland vanilje, og bagepulveri melet sammenmed nødder eller mandler.Vend det i chokoladeblandingen.
  3. Komdejen i en lille form,20 x 20 cm, foret medbagepapir. Bag kagenved 175 grader i en halvtime, lad den køle lidt afog giv den et overtrækmed smeltet chokolade.Skær den i terninger à4 cm.
  4. OBS: Mandler eller nødderkan helt udeladesuden at ændre på deøvrige ingredienser iopskriften.
  5. Variation 1:
  6. Chokoladekager med appelsin
  7. Tryk runde kager ud afden bagte og chokoladeglaseredekage medet lille glas eller form.Kog 3 dl vand og 2 dlsukker sirupsagtigt.Kom 3-4 appelsinskiver(usprøjtede) i lagenog lad dem småkoge i5 min. Lad dem svalei lagen. Skærskiverne i mindrestykker ogdekorer kagerne hermed. Sæt dem i småpapirsforme.
  8. Variation 2:
  9. Chokoladekager med marcipan
  10. Kagerne kan sættes påen tynd skive marcipan,som udstikkes eftersamme form som kagerne.Sæt dem i småpapirsforme.