Små chokoladekager
(ca. 16 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 250 g chokolade
- 175 g sukker
- 125 g smør
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 175 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 150 g valnøddekerner eller snuttede mandler (delte)
- Til overtræk:
- 150 g chokolade
- Smelt chokolade, sukkerog smør i en gryde.Tag det fra varmen. Pisk æggene sammenog pisk det i den lunechokoladeblanding.
- Bland vanilje, og bagepulveri melet sammenmed nødder eller mandler.Vend det i chokoladeblandingen.
- Komdejen i en lille form,20 x 20 cm, foret medbagepapir. Bag kagenved 175 grader i en halvtime, lad den køle lidt afog giv den et overtrækmed smeltet chokolade.Skær den i terninger à4 cm.
- OBS: Mandler eller nødderkan helt udeladesuden at ændre på deøvrige ingredienser iopskriften.
- Variation 1:
- Chokoladekager med appelsin
- Tryk runde kager ud afden bagte og chokoladeglaseredekage medet lille glas eller form.Kog 3 dl vand og 2 dlsukker sirupsagtigt.Kom 3-4 appelsinskiver(usprøjtede) i lagenog lad dem småkoge i5 min. Lad dem svalei lagen. Skærskiverne i mindrestykker ogdekorer kagerne hermed. Sæt dem i småpapirsforme.
- Variation 2:
- Chokoladekager med marcipan
- Kagerne kan sættes påen tynd skive marcipan,som udstikkes eftersamme form som kagerne.Sæt dem i småpapirsforme.