Små kransekager med hvid chokolade

Små kransekager med hvid chokolade

Bag selv nemme og lækre kransekager til årets sidste aften. Her er de fyldt med hvid chokolade, men du kan sagtens fylde kagerne med mørk chokolade eller nougat.

16-20 stk.

Ingredienser

  • 100 g rørsukker
  • 50 g æggehvider
  • 250 g ægte marcipan
  • 100 g hvid chokolade
  • små sukkerkugler eller ”støv” (guld, sølv eller rosa)

Sådan gør du:

  1. Rør rørsukker sammen med æggehviderne, og lad det trække i 30 min. – rør af og til.
  2. Ælt marcipanen blød /eller riv den groft på et rivejern. Ælt den sammen med sukkermassen.
  3. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud i 16-20 små toppe på en bageplade med bagepapir.
  4. Tryk en fordybning i midten af hver kransekagetop, og sæt pladen i ovnen ved 220 grader i 8-10 min. – til kagerne er gyldne. Tryk igen en fordybning i kagerne, og sæt dem til afkøling på en rist.
  5. Pynt: Smelt den hvide chokolade i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad. Tag skålen af varmen, og hæld chokoladen i en lille sprøjtepose, når den er cremet i konsistensen.
  6. Sprøjt hvid chokolade i fordybningerne, og pynt med sukkerkugler og/eller ”støv”. 

Tip:

  • Du kan også fylde fordybningerne med smeltet mørk chokolade eller blød nougat.
  • Du kan smage den smeltede, hvide chokolade til med lidt fintrevet citron- eller appelsinskal, lakridspulver eller koncentreret hyldeblomstsaft.