SmÄ kransekager med hvid chokolade

SmÄ kransekager med hvid chokolade

Bag selv nemme og lĂŠkre kransekager til Ă„rets sidste aften. Her er de fyldt med hvid chokolade, men du kan sagtens fylde kagerne med mĂžrk chokolade eller nougat.

16-20 stk.

Ingredienser

  • 100 g rĂžrsukker
  • 50 g ĂŠggehvider
  • 250 g ĂŠgte marcipan
  • 100 g hvid chokolade
  • smĂ„ sukkerkugler eller ”stĂžv” (guld, sĂžlv eller rosa)

SĂ„dan gĂžr du:

  1. Rþr rþrsukker sammen med éggehviderne, og lad det trékke i 30 min. – rþr af og til.
  2. Ælt marcipanen blĂžd /eller riv den groft pĂ„ et rivejern. Ælt den sammen med sukkermassen.
  3. Fyld massen i en sprÞjtepose med stjernetyl, og sprÞjt den ud i 16-20 smÄ toppe pÄ en bageplade med bagepapir.
  4. Tryk en fordybning i midten af hver kransekagetop, og sĂŠt pladen i ovnen ved 220 grader i 8-10 min. – til kagerne er gyldne. Tryk igen en fordybning i kagerne, og sĂŠt dem til afkĂžling pĂ„ en rist.
  5. Pynt: Smelt den hvide chokolade i en skÄl over et varmt (ikke kogende) vandbad. Tag skÄlen af varmen, og hÊld chokoladen i en lille sprÞjtepose, nÄr den er cremet i konsistensen.
  6. Sprþjt hvid chokolade i fordybningerne, og pynt med sukkerkugler og/eller ”stþv”. 

Tip:

  • Du kan ogsĂ„ fylde fordybningerne med smeltet mĂžrk chokolade eller blĂžd nougat.
  • Du kan smage den smeltede, hvide chokolade til med lidt fintrevet citron- eller appelsinskal, lakridspulver eller koncentreret hyldeblomstsaft.