Snurrer med ost og krydderurter
Mange kender de skønne kanelsnurrer fyldt med kanelremonce. Her er samme princip brugt – bare med ost og krydderurter som fyld. Nyd de friskbagte ostesnurrer som tilbehør til salat, suppe eller tapas eller som en snack til te eller drinks.
16 stk.
Total:1 time
Ingredienser
- 15 g gær
- 3 dl vand
- 200 g durumhvedemel
- 200 g hvedemel
- 75 g smør (blødt)
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 150 g ost (f.eks. en vellagret cheddar)
- 3 spsk. persille (hakket)
- krydderurter (f.eks. oregano, timian, rosmarin, hakket)
Pynt:
- 1 æg
- 1 spsk. blandede frø (f.eks. sesamfrø, hørfrø, nigella, blå birkes)
- 1 spsk. krydderurter
- 1 tsk. flagesalt
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt de to slags mel. Ælt dejen godt igennem. Tilsæt smør, sukker og salt, og ælt dejen blank og smidig i mindst 8 min. Lad den hæve tildækket i 45 min.
- Riv osten. Skyl, tør og hak persille og krydderurter. Bland dem med osten.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant, ca. 30x50 cm.
- Drys osteblandingen på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over, og tryk eller rul de to lag godt sammen. Skær dejstykket i 16 strimler (ca. 2x28 cm).
- Sno en dejstrimmel 6-8 gange, drej spiralen som en snegl omkring to fingre, og slå en knude ned midt i til sidst. Læg den på en bageplade med bagepapir, og fortsæt med resten af dejstrimlerne. Lad snurrerne hæve tildækket i 30-45 min.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med frø, hakkede krydderurter og flagesalt.
- Bag dem ved 225 grader i 15-18 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist