Sød spøgelseskage

Sød spøgelseskage til Halloween

Bag en bradepandekage og 'forklæd' den som spøgelse - her får du opskriften på en sød halloweenkage, der også vil gøre lykke hos de små, der måske ikke er så vilde med al halloweens gys & gru. Sådan bager du den søde spøgelseskage til halloween:

(1 bradepandekage)

Total:1 time

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • Bag en bradepandekage:
  • 200 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 1 stang vanilje (korn)
  • 1 økologisk appelsin (fintrevet skal)
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl appelsinjuice
  • Italiensk marengs:
  • 6 æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl vand
  • 400 g sukker
  • Pynt:
  • pinocchiokugler (til mund og øjne)
  • 1 skoldet æggeskal (til øjne)

Sådan bager du en sød spøgelsekage til halloween

  1. Bag en bradepandekage: Rør 200 g blødt smør med 150 g sukker, kornene af 1 stang vanilje og fintrevet skal af 1 økologisk appelsin. Rør 3 æg i dejen – et ad gangen.
  2. Bland 200 g mel og 1 tsk bagepulver. Drys det gradvist i dejen. Rør forsigtigt 1 dl appelsinjuice i dejen.
  3. Hæld dejen i en bradepande (30 x 25 cm) og bag kagen i ca. 40 min. ved 180 grader. Lad kagen køle lidt af. Skær den ud i spøgelsesfacon (se foto). Læg kagen på et stort fad.
  4. Italiensk marengs: Pisk 6 æggehvider med 2 spsk sukker.
  5. Kog 1 dl vand med 400 g sukker, til det er tykt og laver store bobler (120 grader målt med termometer).
  6. Hæld den varme sukkerlage i æggehvideskummet og pisk videre for fuld kraft, til skummet er koldt.
  7. Smør det i et jævnt lag på spøgelseskagen.
  8. Lav en mund med pinocchiokugler. Skold æggeskaller og sæt dem på som øjne. Sæt en klat italiensk marengs i midten af æggeskallen og sæt en pinocchiokugle i midten.