Sommerlagkage med bær og hvid chokoladecreme fra Hjemmet

Sommerlagkage med bær og hvid chokoladecreme

Luftig lagkage med masser af creme og friske jordbær, hindbær og blåbær. Mums!

Vi havde inviteret nogle venner til aftensmad, men måtte desværre aflyse samme dag, da mindstemanden pludselig lagde sig med feber.

Et par dage i forvejen havde jeg bagt lagkagebundene og lavet creme, og aftenen inden det planlagte besøg, lagde jeg lagkagen sammen, så den kunne stå og trække i køleskabet. Det betød, at jeg stod med en kæmpe lagkage og kun to kampklare kagespisere på matriklen.

Heldigvis bor vores venner lige rundt om hjørnet, så jeg skar et solidt stykke af lagkagen og marcherede ned ad gaden, hvor jeg indkasserede et par glubske blikke fra forbipasserende. Som et plaster på såret over aflysningen stak jeg lagkagen ind ad vinduet hos vores venner, som taknemmeligt tog imod. Utroligt, hvad kage kan gøre…

1 lagkage, 10 personer

Arbejdstid: 1 time og 15 min. 

Bagetid: 45 min. 

Køletid (chokoladecreme): 3 timer (gerne natten over)

Trækketid: 2 timer (gerne natten over) 

Hvid chokoladecreme:

½ l piskefløde

200 g hvid chokolade

Lagkagebunde:

(3 stk. til 1 lagkage)

4 store æg

1 vaniljestang

1 spsk. vaniljesukker

100 g sukker

100 g mel

15 g kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

Fyld:

1 dl lemoncurd (citronsmør)

100 g makroner

300 g jordbær

Pynt:

hindbær og blåbær

Hvid chokoladecreme:

1. Begynd med cremen, da den skal køle af: Varm fløden op, og tag den af blusset, lige inden den koger.

2. Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad den smelte i den varme fløde.

3. Køl chokoladefløden helt ned (mindst 3 timer på køl og gerne natten over). Pisk den til skum.

Bunde:

4. Tag æggene ud i god tid, så de har stuetemperatur.

5. Del æggene i blommer og hvider.

6. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland dem med vaniljesukker. Kom det i en skål sammen med æggeblommer og sukker, og pisk godt, til massen er lys og skummende.

7. Pisk æggehviderne stive.

8. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i æggeblommemassen, og bland godt. Vend de stiftpiskede æggehvider i massen med en dejskraber til ensartet konsistens.

9. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).

10. Sæt formen i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min.

11. Afkøl kagen helt i formen på en bagerist. Vend kagen ud af formen, og skær den i 3 lige tykke bunde.

12. Smør den nederste bund med lemoncurd, læg den i springformen, og fordél ⅓ af cremen herpå og derefter knuste makroner. Læg den mellemste bund oven på, fordél ⅓ af cremen herpå og derefter jordbær skåret i ½ cm tynde skiver. Læg den øverste bund på, og smør et tyndt lag creme på toppen. Lad lagkagen trække et par timer (og gerne natten over) i køleskabet.

Ved servering:

13. Kom resten af cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og pynt lagkagen hermed. Pynt til sidst med hindbær og blåbær.

Tip: Lagkagebundene kan laves i forvejen, da de sagtens fryses. Husk blot at lægge bagepapir imellem dem. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du købe færdige bunde.