Sommerlasagne
Kalorier 683 kcal
Protein 47 g (27 %)
Kulhydrat 66 g (39 %)
Fedt 26 g (34 %)
Kostfibre 7 g
Ingredienser
- 300 g squash
- salt
- Tomatsovs:
- 100 g gule tomater (tern)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 100 g løg (hakket)
- salt og peber
- Bechamelsovs:
- 5 g DDV plante 70 (til stegning)
- 10 g mel
- 1¼ dl minimælk
- lidt revet muskatnød
- salt og peber
- 1 bundt persille (hakket)
- 40 g lasagneplader
- 170 g fersk laks
- Skær squashen i tynde skiver på langs, grill dem på havegrillen eller bag dem i ovnen og krydr med salt.
- Tomatsovs:
- Kom tomater og løg i en lille gryde. Kog det i ca. 10 min. og smagtil med salt og peber.
- Bechamelsovs:
- Smelt fedtstoffeti en lille gryde og rør melet ud i det. Spæd langsomt minimælken i under omrøring til en jævn sovs. Kog i et par min. og smag til med muskat, salt og peber. Vend persille i sovsen.
- Start med at lægge en halv lasagneplade i bundenaf et lille ovnfast fad. Byg lagvist op med grillet squash,tomatsovs og tynde skiver af laks og bechamelsovs. Slut med en halv lasagneplademed bechamelsovs over.
- Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time, til overfladen er gylden, og lasagnepladerneføles møre, når der stikkes en skarp kniv igennem.
- Servér evt. med en grøn salat.
- Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Spis dig slank - naturligvis".
- Køb bogen - klik her