Sommerroulade
(1 stk.)
Ingredienser
- 2 æg
- 75 g sukker
- 1 spsk. spsk. kakao
- 1 tsk. tsk. bagepulver
- 30 g mel
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. spsk. vaniljesukker (eller 1 spsk. flormelis plus korn af ½ stang vanilje)
- 100-150 g friske eller optøede, evt. sukrede bær
- kakao til drys
- Pisk æg og sukker til lyst og stabilt skum. Sigt kakao, bagepulver og mel over dejen, og bland forsigtigt. Bred dejen ud i en firkant, der måler ca. 25 x 35 cm.
- Bag bunden ved 200 gr. i 5-8 min. Den er færdig, når bulen efter et let tryk i overfladen retter sig ud igen.
- Vend bunden om på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og dæk med et hårdt opvredet viskestykke. Vent 5 min., og træk så bagepapiret af bunden. Køl den helt af.
- Pisk fløden til skum, og smag den til med vaniljesukker. Bred den ud på kagebunden, dog ikke helt ud til kanten. Drys med bær, og rul forsigtigt sam-men ved hjælp af papiret. Læg rouladen på køl, til den skal spises. Sigt kakao over den, og skær den i stykker. Giv evt. lidt bær som tilbehør.