Sønderjysk brunsviger
En god gammel dansk – og isærfynsk – favorit er brunsviger. Her har vi bagt en sønderjysk variant med sukkerbrødsdej og puttet hakkede mandler på toppen.
Sønderjysk brunsviger
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 30 min.
- Fryse-egnet
- Dej:
- 4 æg
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 300 g hvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 75 g smør
- 1 dl mælk
- Fyld:
- 75 g smør
- 150 g farin
- 2 spsk mælk
- 75 g mandelflager eller hakkede mandler
- Pisk æg, sukker og vaniljesukkertil en tykcreme – ca. 5 min. meden håndmikser.
- Sigt melsammen med bagepulverog vend det i dejensammen med smeltetsmør og mælk.
- Fyld dejeni en smurt form(springform eller sandkageform).Bag kagenca. 25 min. ved 200 grader.
- Smelt smør, farin,mælk og mandlersammen og hælddet over kagen.Bag yderligereca. 10 min.