Sønderjysk brunsviger

Sønderjysk brunsviger

En god gammel dansk – og isærfynsk – favorit er brunsviger. Her har vi bagt en sønderjysk variant med sukkerbrødsdej og puttet hakkede mandler på toppen.

Sønderjysk brunsviger

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • Fyld:
  • 75 g smør
  • 150 g farin
  • 2 spsk mælk
  • 75 g mandelflager eller hakkede mandler

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukkertil en tykcreme – ca. 5 min. meden håndmikser.
  2. Sigt melsammen med bagepulverog vend det i dejensammen med smeltetsmør og mælk.
  3. Fyld dejeni en smurt form(springform eller sandkageform).Bag kagenca. 25 min. ved 200 grader.
  4. Smelt smør, farin,mælk og mandlersammen og hælddet over kagen.Bag yderligereca. 10 min.