Sønderjysk rugbrødslagkage

Sønderjysk rugbrødslagkage

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 10 min.
  • Bundene er fryse-egnede
  • 6 æg (delt i hvider og blommer)
  • 250 g sukker
  • 100 g rugbrød (revet)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hasselnøddekerner (finthakkede)
  • 1 /2 l piskefløde (flødeskum)
  • 1 glas kirsebærsyltetøj
  • Drys:
  • Chokolade (høvlet)

  1. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og tilsæt en æggeblommead gangen. Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  2. Fordel den i 3 lagekageforme med smurt bagepapir. Bag ca. 10 min. i 220 gradervarm ovn.
  3. Læg bundene lagvis med kirsebærsyltetøj og flødeskum.
  4. Drys med chokolade øverst.