Souvlaki

Souvlaki

Direkte fra Grækenlands bougainvilleaduftende gader.

Souvlaki

Til 4-6 personer

1 kg nakkefilet (gerne fedtmarmoreret)

træspyd

Marinade:

6 fed hvidløg

4 spsk. olivenolie

2 spsk. honning

4 spsk. dijonsennep

4 spsk. æbleeddike

saft fra ½ citron

1 dl vand

10 peberkorn knust i morter

1 spsk. flagesalt

masser af citrontimian

1. Skær kødet i tern, og træk på spyd.

2. Kom hvidløg i en gryde sammen med olien, og lad dem blive varme. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad marinaden koge igennem. Køl af, og hæld over kødet. Kødet må meget gerne trække mindst to timer.

3. Grill spyddene sprøde på grill eller grillpande.


► SE OGSÅ: Kozhy curry

► SE OGSÅ: ‘Pho’ – vietnamesisk suppe

► SE OGSÅ: Raw avocado-mozzarella sandwich