Spaghetti med ekstra smag
Vi er vilde med pasta.
2 portioner
Ingredienser
- 400 g squash
- 100 g fuldkornsspaghetti eller linguine
- 20 g ingefær, skrællet vægt
- 50 g pecorino, alternativt parmesan
- 1½ spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 stor, usprøjtet citron
- 1 stor håndfuld mynte
- 2 håndfulde bælgede hestebønner
- himalayasalt
- friskkværnet rosa peber
Sådan gør du:
- Skyl squash, og kør den til strimler på spiralizeren. Alternativt på et mandolinjern eller med et juliennejern. Vent med at koge pastaen, til du har alt klar til fyldet. Groftriv ingefæren, og fintriv pecorinoen. Bland ingefær og pecorino med olie, fintrevet citronskal og saften. Tilsæt 1-2 spiseskefulde af kogevandet fra pastaen. Skyl og slyng mynten, og finthak den.
- Kog derefter pastaen al dente i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Kom squashstrimlerne i en sigte, og hæld den færdigkogte pasta og kogevandet henover, således at strimlerne bliver varmet op af vandet. Bland den varme pasta med fyldet, og smag til med salt og peber.
- Tip! Du kan også bruge friskbælgede ærter eller grønne asparges i tynde skiver i stedet for hestebønner.