Spaghetti med vinterkødsovs

Spaghetti med vinterkødsovs

Denne spaghetti med vinterkødsovs indeholder bl.a. hakket kalv og svin, hvidløg, pastinak og knoldselleri. Velbekomme!

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: mindst 30 min. (og gerne 1 time)
  • 400 g hakket oksekød
  • 200 g hakket svinekød
  • ½ dl olivenolie
  • 2 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3-4 kviste frisk timian (eller 2 tsk. tørret)
  • 2 dåser flåede hele
  • tomater (afdryppede)
  • 250 g pastinakker
  • 250 g gulerødder
  • 1½ dl rødvin (eller vand)
  • ¼ knoldselleri
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 500 g tørret spaghetti
  • 2 spsk. groft salt pr. liter kogevand
  • Tilbehør: parmesanost
  • Drys: lidt frisk timian

  1. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt hakkede løg, og steg dem med i nogle min. Kom derefter knust hvidløg og timian i gryden.
  2. Tilsæt hakkede tomater, fintrevne pastinakker, gulerødder og selleri. Tilsæt rødvin, og lad retten småsimre i mindst 30 min. og gerne 1 time. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt. Smag kødsovsen til med salt og peber.
  3. Spaghetti:
  4. Sæt rigeligt vand over til at koge pastaen i. Kog uden låg, og rør i gryden af og til. Læs kogetiden på emballagen. Smag på pastaen, og kog den så længe, at den stadig har bid.
  5. Hæld den i et dørslag. Servér spaghettien rygende varm med kødsovs, og drys med friskrevet ost og lidt frisk timian.