Speltpandekager med syltede bær

Speltpandekager med syltede bær

Lækre luftige pandekager bagt med spelt, og serveret med syltede bær.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 35 min.
  • Hviletid: ca. 30 min.
  • Bagetid: ca. 20 min. (når man bager på 2 pander)
  • Fryse-egnede
  • (15 pandekager)
  • 4 æg
  • 250 g fint spelt- eller hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • ca. 1⁄2 liter mælk
  • smør til bagning
  • Syltede frugter:
  • 150 g sukker
  • 300 g brombær, tranebær og blåbær (optøede)

  1. Pisk æggene med mel,sukker og lidt mælk, til dejen er jævn og udenklumper. Tilsæt resten af mælken. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.
  2. Beregn 1⁄2 dl dej tilhver pandekage og bag dem på begge sider påen slip let-pande (25 cm) i smør et par min.
  3. Syltede bær:
  4. Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt bærrene, lad dem slippevæske og kog i 4-5 min., til tranebærrene sprækker. Nyd pandekagerne sammen med de syltede bær.