Speltsalat med bønner og avocado
Salaten er skøn, spicy og supermættende. Brug den gerne til barbeque, tortillaer med kød eller grøntsagsfyld eller bare til et stykke ristet kylling.
3-4
Ingredienser
- Tilbehør til 3-4
- 1 dl sorte bønner, udblødte
- 1 løg
- 1 chili
- 1 dl perlespelt
- ¼ dl limesaft
- 1 spsk flydende honning
- ¼ dl olivenolie
- 2 håndfulde koriander
- 2 avocadoer
- 1 rødløg
- 1 grøn chili
- salt
Sådan laver du speltsalat:
- Skyl bønnerne, og kom dem i friskt, koldt vand. Halvér løget, og kom chili og løg i gryden med bønnerne. Kog dem møre under låg, ca. 40-50 min. Kog perlerne møre.
- Hæld vandet fra bønnerne, og kassér løg og chili. Dræn bønner og perler grundigt af. Rør limesaft med honning og olie. Hak korianderen groft, skær avocadoen i tern, og hak rødløg og chili fint.
- Bland det hele (start med lidt chili) med dressingen. Smag til med salt og chili, og vend grofthakket koriander i til sidst. Servér straks.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter