Spinat-galette & nye gulerødder med knas

Spinat-galette & nye gulerødder med knas

Tærte: De små spinat-galetter smager også skønt i madpakken dagen efter.

SPINAT-GALETTER & NYE GULERØDDER MED KNAS

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(4 pers.)

75 g groft speltmel

175 g hvedemel

1 tsk. salt

100 g smør

2 spsk. koldt vand

Fyld:

200 g babyspinat

300 g kogte kartofler

150 g gedeost

salt og peber

4 kviste frisk rosmarin

Ovnbagte gulerødder:

1 bundt nye gulerødder

25 g hasselnødder

2 spsk. olivenolie

parmesanost

1 spsk. sorte sesamfrø

1. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, og kør til en samlet dej. Undgå at arbejde for meget med dejen. Har du ikke en foodprocessor, blandes ingredienserne hurtigt sammen i en skål.

2. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil den køligt i 1 time. Tænd ovnen på 200 grader.

3. Del dejen i fire stykker, og rul hvert dejstykke ud mellem to stykker bagepapir til runde cirkler på ca. 15 cm diameter.

4. Skyl spinaten. Damp den et kort øjeblik i det vand, som hænger ved, og afdryp. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og gedeost på galetterne, og krydr med salt, peber og hakket rosmarin. Fold kanterne op om fyldet, og bag tærterne i ca. 20 min.

5. Skrub gulerødderne, og læg dem i et ovnfast fad.

6. Hak nødderne, og drys over gulerødderne. Dryp med olie, og bag gulerødderne i den varme ovn i ca. 12 min., til de er møre. Drys med friskrevet parmesanost og sesamfrø, og server til galetterne.

► SE OGSÅ: Courgettepasta med basilikum, citronolie, parmesan og mandler

► SE OGSÅ: Edamame-salat med kammuslinger

► SE OGSÅ: Stegte nudler