Spinatlasagne & bønnesalat
Den kræver lidt arbejde, men er uden tvivl umagen værd.
Næringsindhold
- Energi pr. person:710 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:22 %
- Kulhydrat:49 %
4
Ingredienser
- 250 g friske spinatblade eller tilsvarende frosne
- 250 g ricotta
- salt, friskkværnet peber
- ca. 10 fuldkorns-lasagneplader
- 2 små courgetter i papirtynde skiver
- 6 tomater i skiver
- TOMATSAUCE:
- 2 hakkede løg
- 2 fed knust hvidløg
- 1 tsk olivenolie
- 1 groftreven gulerod
- tyndtskåret skal af ½ øko-citron
- 2 dåser hakkede, flåede tomater
- 1 dl basilikumblade
- lidt frisk eller tørret oregano
- 1 knsp sukker
- MORNEYSAUCE:
- 25 g smør
- 25 mel
- 5 dl kogende minimælk
- 50 g reven parmesan
- salt, friskkværnet peber, revet muskatnød
- BØNNESALAT:
- 200 g kogte, grønne bønner
- 1 lille potte basilikum
- 50 g små sorte oliven
- 1 lille fintsnittet rødløg
Sådan gør du:
- Rist eller damp spinaten, knug den fri for overflødig væde og rør den sammen med ricotta, salt og peber.
- Lav tomatsaucen: Sauter løg og hvidløg i olie, tilsæt gulerod og sauter videre et par minutter. Kom citronskal og tomater ved og lad saucen snurre tyk under omrøring. Smag til med salt, peber, urtekrydderi og sukker.
- Lav morneysaucen: Smelt smørret, rør melet i og bag saucen af. Spæd op med den varme mælk lidt efter lidt og lad saucen koge godt igennem. Rør osten i og smag den til med salt, peber og muskatnød.
- Læg lasagneplader i en lille bradepande (ca. 20 x 25 cm), som er foret med bagepapir. Bred halvdelen af tomatsaucen og en 1/3 af morneysaucen herpå sammen med nogle af courgette- og tomatskiverne.
- Læg igen et lag lasagneplader og herover spinat-ricottablandingen og resten af courgette- og tomatskiverne plus tomatsauce og knap en 1/3 af morneysaucen. Slut med lasagneplader og resten af morneysaucen.
- Bag lasagnen ved 200° i ca. 45 minutter. Tag lasagnen ud og lad den stå lidt, før den skæres i passende stykker.
- Lav salaten ved at rive bønnerne på langs, bland dem med basilikum, oliven og rødløg. Server salaten til lasagnen.