Spinatlasagne med persillerødder

Spinatlasagne med persillerødder

Ingredienser

  • 400 g spinat, grofthakket fra frost
  • 2 porrer
  • 3 persillerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • salt, peber
  • Bechamelsauce:
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 5 dl kogende letmælk
  • salt, peber
  • evt. lidt friskrevet muskatnød
  • 150 g reven mild gratineringsost
  • 200 g mascarpone
  • 12 lasagneplader
  • 150 g reven gratineringsost
  • 3-4 spsk. sesamfrø
  • Tilbehør:
  • fuldkornsflute og tomatsalat 

  1. Spinaten optøs og hakkes igennem. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skræl persillerødderne, og skær dem i små tern. Svits porrerne og persillerødderne i olien. Tilsæt spinat og flåede tomater. Kog det sammen ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
  2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring 4-5 min. Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
  3. Når bechamelsaucen er lavet, tilsætter du mascarpone, og varmer saucen op under omrøring.
  4. Læg lasagneplader, spinatblanding, bechamelsauce og gratineringsost lagvist i et smurt ovnfast fad. Drys sesamfrø over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min.