Spinatlasagne med persillerødder
Ingredienser
- 400 g spinat, grofthakket fra frost
- 2 porrer
- 3 persillerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- salt, peber
- Bechamelsauce:
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 5 dl kogende letmælk
- salt, peber
- evt. lidt friskrevet muskatnød
- 150 g reven mild gratineringsost
- 200 g mascarpone
- 12 lasagneplader
- 150 g reven gratineringsost
- 3-4 spsk. sesamfrø
- Tilbehør:
- fuldkornsflute og tomatsalat
- Spinaten optøs og hakkes igennem. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skræl persillerødderne, og skær dem i små tern. Svits porrerne og persillerødderne i olien. Tilsæt spinat og flåede tomater. Kog det sammen ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
- Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring 4-5 min. Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
- Når bechamelsaucen er lavet, tilsætter du mascarpone, og varmer saucen op under omrøring.
- Læg lasagneplader, spinatblanding, bechamelsauce og gratineringsost lagvist i et smurt ovnfast fad. Drys sesamfrø over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min.