Spinatlasagne

Meatless Monday: Lækker spinatlasagne

4 personer

Ingredienser

  • 400 g spinat, grofthakket fra frost
  • 3 porrer
  • 1 spsk. olie
  • 1 ds. hakkede flåede tomater
  • salt og peber
  • 200 g hytteost
  • Bechamelsauce:
  • 15 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 5 dl kogende letmælk
  • friskrevet muskatnød
  • salt og peber
  • 12 lasagneplader
  • 150 g reven gratineringsost
  • Tilbehør:
  • tomatsalat

  1. 1. Tø spinaten op, og hak den igennem.
  2. 2. Rens porrerne, skær dem i tynde skiver, og svits dem i olien. Tilsæt spinat og flåede tomater. Kog det sammen i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Rør hytteosten i.
  3. 3. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  4. 4. Læg lasagneplader, spinatblanding, bechamelsauce og gratineringsost lagvist i et smurt ovnfast fad.
  5. 5. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min.