Meatless Monday: Lækker spinatlasagne
4 personer
Ingredienser
- 400 g spinat, grofthakket fra frost
- 3 porrer
- 1 spsk. olie
- 1 ds. hakkede flåede tomater
- salt og peber
- 200 g hytteost
- Bechamelsauce:
- 15 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 5 dl kogende letmælk
- friskrevet muskatnød
- salt og peber
- 12 lasagneplader
- 150 g reven gratineringsost
- Tilbehør:
- tomatsalat
- 1. Tø spinaten op, og hak den igennem.
- 2. Rens porrerne, skær dem i tynde skiver, og svits dem i olien. Tilsæt spinat og flåede tomater. Kog det sammen i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Rør hytteosten i.
- 3. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med muskatnød, salt og peber.
- 4. Læg lasagneplader, spinatblanding, bechamelsauce og gratineringsost lagvist i et smurt ovnfast fad.
- 5. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min.