Halloweenkage: Spøgelseslagkage
Sjov og lækker lagkage til halloween.
(10 pers.)
Ingredienser
- 3 lagkagebunde
- Creme:
- 2½ dl mælk
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 100 g hvid chokolade
- Desuden:
- 5 dl piskefløde
- 200 g blåbær
- Pynt:
- 1 rulle udrullet marcipan og
- 25 g smeltet chokolade til øjne og mund
- Pisk mælk, æg, vaniljesukker, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Varm det op, til det jævner og bobler.
- Kog det, mens du pisker ca. 1 min. tag gryden fra varmen, og kom hakket hvid chokolade i. rør, til det er smeltet.
- Hæld cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Lad det køle af.
- Pisk fløden til skum, og vend det i cremen sammen med blåbær.
- Udstik 3 cirkler af kagebundene (16, 12 og 10 cm i diameter). resterne af kagebundene skal du også bruge.
- Fordel først noget creme på den store cirkel, og kom lidt af resterne af kagebundene over i en cirkel på samme størrelse. Fordel endnu et lag creme.
- Læg den mellemste kagebund på, kom creme på, og placer endnu en bund af kagerester. Fortsæt med den mindste af kagebundene.
- Læg nu marcipanen over, så du får et “spøgelse“. Brug en teske eller en lille kagesprøjte til at forme chokoladeøjne og mund på med.