Sprød lagkage med æblemos
Lækre sprøde lagkagebunde lagt sammen med æblemos og flødeskum.
10-12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time
- Bagetid: ca. 20 min.
- (3 plader à 6-7 min.)
- Ikke fryse-egnet
- Sprøde bunde:
- 175 g smør (blødt)
- 175 g sukker
- 1 æg (sammenpisket)
- 175 g hvedemel
- Fyld:
- ½ liter piskefløde (letpisket skum)
- ca. 200 g æblemos (evt. med vanilje) (Køb æblemos i Hjemmets Helseshop »)
- Drys:
- mandler (hele med skind, hakkede) (Køb mandler i Hjemmets Helseshop »)
- Bunde:
- Rør smørmed sukker, til det erhvidt. Tilsæt æg. Drysmel igennem en si ogvend det i dejen meden dejskraber. Tegn 6cirkler (diameter på ca.20 cm) på bagsiden afbagepapir. Vend papiretog smør dejen påbagepapiret inden forcirklerne. Bag bundenesprøde ved 200 graderi 6-7 min. Lad dem køleaf på en bagerist.
- Trækbagepapiret af (fugtforsigtigt bagepapiretmed lidt vand på bagsiden,så er det lettere atfå af). Læg flødeskummeti et tyndt lag mellemde 6 lagkagebunde,kom æblemos på toppenog drys med mandler.Servér lagkagenfrisklavet.