Opskrift på sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili

Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili

Rådkål i salat smager herligt, og her er den spædet op med chili, som giver hele salaten et pift.

Sprød rødkålssalat til 4 personer

Ingredienser

  • ¼ rødkålshoved
  • 2 syrlige æbler
  • 1½ appelsin, saften heraf
  • 1½-2 spsk balsamico-glace
  • 1 spsk honning
  • 1½ tsk mellemstærk chili, finthakket
  • lidt salt
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g tørrede figner
  • ½ bakke rucola.

  1. Skær stokken af rødkålshovedet og snit kålen i meget tynde strimler.
  2. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i strimler eller i tern.
  3. Rør appelsinsaft sammen med balsamico, honning, chili og lidt salt.
  4. Hak mandler og hasselnødder groft, og rist dem gyldne på en tør pande. Læg dem på en tallerken, og lad dem afkøle.
  5. Skær de tørrede figner i skiver og bland rødkålen sammen med marinade, figner, æbler, nødder og rucola.
  6. Servér salaten som tilbehør til julefrokostens kødretter.