Sprød salat med bagt laks
Vælg en god laks! Hvis du køber en vildlaks eller en økologisk, er du sikrere på at få et ordentligt produkt. Ørred kan også bruges og endda røget makrel, hvis det skal gå stærkt.
Ingredienser
- Let ret til 2-4 personer
- Salat:
- 400 g laks
- 4 æg
- 200 g grønne bønner
- Salt
- 2 miniromainesalater eller 2-3 hjertesalater
- 2 bananskalotteløg
- 3 spsk kapers
- Dressing:
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk rødvinseddike (eller balsamico)
- 6-8 spsk olivenolie
- 1 spsk persille, finthakket
- evt. groft brød
Sådan gør du
- Salat:
- Bag laksen ved 175 grader i cirka 20 minutter, eller til den er akkurat eller knap gennemtilberedt. Krydr den med salt.Kog æggene i 5-7 minutter alt efter størrelse.
- Nip enderne af bønnerne. Damp bønnerne møre i saltet vand i 3-4 minutter (de må ikke være rå), og kom dem over i isvand. Skær salater og løg i både.
- Anret salaten med bønner, løg, laks, kapers og halve æg.
- Dressing:
- Rør sennep med eddike, olivenolie og persille. Servér straks salaten med dressing og eventuelt groft brød.