tærteopskrift med kylling

Sprød tærte

Det gode ved tærter er, at fyldet kan varieres i det uendelige. Jeg er helt vild med kombinationen af kylling, karry og feta. Tærten kan serveres sammen med en salat.

4

Ingredienser

  • 9 g kulhydrat pr. person
  • Tærtebund:
  • 200 g alm. mandelmel
  • 35 g hørfrømel
  • 40 g blød kokosolie
  • 1 æg, str. m
  • et nip salt
  • Fyld:
  • 300 g kyllingefilet
  • 2-3 tsk stødt karry
  • havsalt
  • olie til stegning
  • 1,5 dl ærter, optøede
  • Æggemasse:
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche, 38 %
  • 75 g feta
  • salt og peber
  • Topping:
  • radiser
  • ærteskud

Sådan gør du:

  1. Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og tryk dejen ud i en aflang tærteform eller en rund (22 cm). Forbag bunden ved 200 grader i 18-20 minutter.
  2. Skær kyllingen ud i små tern, og steg dem sammen med karry i en smule olie. Tag kyllingen af varmen, og vend ærterne i. Fordel fyldet i bunden af den forbagte tærtebund. Rør ingredienserne til æggemassen godt sammen, og hæld det ovenpå. Bag tærten igen ved 200 grader i 20-25 minutter, eller indtil tærten er gylden. Pynt tærten med tynde skiver radise og ærteskud eller andre friske urter.
  3. Opskriften er fra kogebogen Low carb - sund og slank med få kulhydrater