Sprøde mandelkager med chokolade
(ca. 15 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hviletid: ca. 30 min.
- Bagetid: ca. 5 min.
- Ikke fryse-egnede
- Ingredienser:
- 100 g mandler (eller nøddekerner)
- 100 g sukker
- 75 g smør
- 1 spsk piskefløde
- 2 spsk hvedemel
- Pynt:
- 75 g mørk chokolade
- Blend mandler ellernødder fint til mel i enfoodprocessor.
- Smeltsukker, smør og fløde sammen i en gryde. Rørnøddemel og hvedemeli.
- Lad dejen blive koldereog fast. Sæt kugleraf dejen på bagepapirpå en bageplade, ogtryk kuglerne lidt flademed bagsiden af en ske.Der skal være flere cmmellem kagerne, da deflyder ud, når de bliverbagt.
- Bag ad 3 omgange. Sætbagepladen i midten afen 200 grader varm ovnog bag kagerne, til deer gyldne i kanterne.
- Lad dem stivne noglemin. på bagepladen.Læg dem derefter på enbagerist for at køle af.
- Kagerne skal opbevaresi en lufttæt beholder ogkan blive bløde. De erbedst friskbagte.
- Bræk chokoladen i stykkerog kom dem i enskål. Sæt vand over til etvandbad og bring i kog.Sluk for varmen og sætskålen med chokoladeover. Lad chokoladensmelte.
- Rør i chokoladenmed en ske. Når den erpassende tyk, pyntesde sprøde kager medstriber af smeltet chokolade.