Sprøde nøddekager med smørcreme

Sprøde nøddekager med smørcreme

(10-12 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 1-2 timer
  • Bagetid: ca. 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Dej:
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 spsk piskefløde
  • 2 spsk hvedemel
  • Smørcreme med valnødder:
  • 250 g smør (blødt)
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • ca. 1 dl flormelis
  • 1 dl stærk kaffe eller espresso (afkølet til stuetemperatur)
  • 75 g valnøddekerner (hakkede)

  1. Dej:
  2. Blend mandler ellernødder fint til mel i enfoodprocessor.
  3. Smeltsukker, smør og flødesammen i en gryde. Rørnøddemel og hvedemeli.
  4. Lad dejen blive koldereog fast. Sæt kugleraf dejen på bagepapirpå en bageplade, ogtryk kuglerne lidt flademed bagsiden af en ske.Der skal være flere cmmellem kagerne, da deflyder ud, når de bliverbagt.
  5. Bag ad 3 omgange. Sætbagepladen i midten afen 200 grader varm ovnog bag kagerne, til deer gyldne i kanterne.Lad dem stivne noglemin. på bagepladen.Læg dem derefter på enbagerist for at køle af.
  6. Kagerne skal opbevaresi en lufttæt beholder ogkan blive bløde. De erbedst friskbagte.
  7. Smørcreme:
  8. Pisk smørmed æggeblommeog flormelis, til det erskummende. Tilsætgradvist kaffe, til cremener ensartet og luftig.Rør hakkede valnødderi og smag til medflormelis.
  9. Fordel cremenmellem to sprøde kager.Stil dem køligt, så cremenkan stivne.