Squashpandekager med rugmel

Squashpandekager med rugmel

8-12 stk.

Ingredienser

  • 4 æg
  • 5 dl mælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 knsp. salt
  • 120 g rugmel
  • 150 g squash
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 120 g hvedemel
  • Desuden:
  • 25 g smør
  • smør til stegning
  • Pynt:
  • evt. friske bær og spiselige blomster
  • Tilbehør:
  • syltetøj, flormelis og flødeskum

  1. Pisk æggene luftige. Tilsæt mælk, citronsaft og salt. Riv squashen på råkostjernet, og kom det i. Rør de øvrige ingredienser i. Lad dejen hvile ca. 30 min. Smelt de 25 g smør, og rør det i dejen.
  2. Bag dejen til 8-12 pandekager på en pande i gyldent smør. Server dem med syltetøj, flormelis og flødeskum. Pynt evt. pandekagerne med friske bær og spiselige blomster.