Squashspaghetti med øko-oksedeller

Squashspaghetti med øko-oksedeller

Den 12. november bliver Danmarks bedste hverdagsmad kåret ved en stor finale. Men du kan allerede få lov at smage på nogle af de retter, der har været med i opløbet. Dette er en af madredaktør Mette Mølbaks favoritter...

2

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Oksedeller:
  • 400 g hakket økologisk oksekød (3-7 %)
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk frisk revet parmesan
  • 1 spsk ketchup
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • ¼-½ rød chili uden kerner
  • 1 håndfuld hakket frisk basilikum
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1-2 spsk olivenolie til stegning
  • Squashspaghetti:
  • 1 stor squash (500 g)
  • ½ tsk. groft salt
  • ½ spsk. olivenolie.
  • Tomatsauce:
  • 1 dåse flåede eller hakkede tomater (400 g)
  • 2 dl vand
  • 1-2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 laurbærblade
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • ½ rød chili uden kerner (finthakket)
  • 1 håndfuld frisk basilikum.
  • Tilbehør:
  • evt. pecorino ost
  • Pynt:
  • basilikumblade

Sådan laver du squashspaghetti med øko-deller:

  1. 1. Rør kødet sammen med alle de øvrige ingredienser. Sæt farsen i køleskab i 30 min.
  2. 2. Squashspaghetti: Vask squashen, og skær den i tynde strimler (som spaghetti) på et mandolinjern eller andet rivejern. Vend strimlerne med lidt salt og stænk med olivenolie.
  3. 3. Oksedeller: Form farsen til små kugler, og brun dem på alle sider i en varm dyb pande med olivenolie. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige 5-8 min. Læg oksedellerne på en tallerken, og tilbered saucen i samme pande.
  4. 4. Sauce: Hæld de flåede tomater i panden sammen med vand og tomatpuré, og giv det et opkog. Tilsæt balsamico, æblecidereddike, sukker, salt og peber. Smag til, og justér smagen, hvis det enten er for sødt eller surt. Tilsæt de øvrige krydderier, undtagen basilikum, og lad saucen simre i ca. 10 min. Læg oksedellerne i saucen, og lad dem simre sammen med saucen ved svag varme i et par min. Tilsæt friskhakket basilikum.
  5. 5. Servering: Anret squashspaghettien på tallerkener, og fordel oksedellerne ovenpå sammen med lidt sauce og evt. lidt fintrevet pecorino ost. Pynt med hele basilikumblade.
  6. Fra kategorien Mad til 2, indsendt af Julie Karla Ørnbjerg, 26 år, København K.
  7. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/