Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps og radiser

Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps og radiser

En sprød ovnstegt kylling er altid godt - her er kyllingen serveret med masser af forårets lækre grøntsager:

4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster med skind salt og peber
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Salat:
  • 250 g sugarsnaps
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt radiser
  • Dressing:
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Pynt: diverse spirer

Sådan laver du stegt kylling

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Kom kyllingebryster i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
  2. Pres citronsaft over kødet, og dryp med olivenolie. Hak rosmarin og drys over. Steg kyllingebryster i ovnen i 30 min., til de er møre, og skindet er sprødt.
  3. Bræk enderne af aspargeserne. Damp dem i spilkogende vand i 3 min. Læg sugarsnaps i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld asparges og det kogende vand over dem.
  4. Afkøl under koldt vand. Skær asparges i stykker på tværs, og sugarsnaps skæres i stykker på langs. Bland de grønne sager i en skål.
  5. Skyl radiser, og skær dem i skiver på langs, og bland sammen i skålen.
  6. Rør citronsaft, honning og eddike sammen. Rør olivenolien i lidt efter lidt til en dressing. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og bland godt.
  7. Skær kylling i mindre stykker, og bland i salaten.
  8. Top med masser af blandende spirer.