Stegt laks med soja og sesam

Stegt laks med soja og sesam

Prøv denne skønne opskrift på laks med soja og sesam, der serveres med en frisk mangosalat.

4 personer

Ingredienser

  • 4 stykker laksefilet, ca. 600 g
  • 1 spsk. lime- eller citronsaft
  • 3 spsk. sojasauce
  • 3 spsk. sød chilisauce
  • 30 g mandelflager
  • 3 spsk. sesamfrø
  • salt og peber
  • 250 g fintsnittet spidskål
  • 150 g cherrytomater
  • 1 mango
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 tsk. sukker
  • 3-4 spsk. peanuts
  • 200 g ægnudler
  • sojasauce
  • sød chilisauce

Sådan gør du:

  1. Fordel laksestykkerne i et ovnfast fad. Dryp med limesaft og sojasauce. Smør sød chilisauce over. Drys med mandelflager og sesamfrø, og krydr med lidt salt og peber.
  2. Stil fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
  3. Kom spidskålen i en skål. Halver cherrytomaterne, og kom også dem i.
  4. Skræl mangoen, og skær stenen fri. Skær mangokødet i både, og kom dem i skålen.
  5. Smag salaten til med limesaft og sukker. Drys peanuts over.
  6. Tilbered ægnudlerne efter anvisning på emballagen.
  7. Server laksen med mangosalat og ægnudler. Giv også sojasauce og sød chilisauce til, så hver især kan krydre maden ekstra.