Sticks med æblemos – gode til madpakken
Pie-sticks er små aflange pakker med æblemos. De er sprøde, har god holdbarhed og er perfekte til mellemmåltider, eller hvis der skal en lille overraskelse i madpakken. Se her, hvordan du bager de små fine æbletærter til madpakken eller som eftermiddagssnack.
ca. 10 stk.
Total:1 time
Arbejdstid:40 minutter
Ingredienser
Dej:
- 300 g hvedemel
- 1 dl neutralt smagende olie
- 1 tsk. salt
- ca. 1 dl vand
Æblemos:
- 300 g skrællet æble
- ca. 50 g sukker
- en anelse vand
- evt. 2 spsk. rosiner
Pensling:
- 1 æg
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienserne til dejen i en skål. Ælt dejen glat og smidig evt. på røremaskine. Lad dejen hvile mindst en time ved stuetemperatur.
- Æblemos: Varm sukker i en tykbundet gryde, og tilsæt skrællede stykker æble og lidt vand. Kog æblerne under låg i 5-10 min., til de er helt møre.
- Mos dem med et piskeris eller en stavblender. Tilsæt rosiner, og smag mosen til med sukker, mens den er varm, så sukkeret smelter. Lad mosen køle af.
- Rul dejen ud i en firkant, ca. 30 x 40 cm. Del den på tværs til to stykker på 15 x 40 cm.
- Læg det ene stykke dej på en bageplade med bagepapir. Læg 10 striber æblemos med 1 cm rundt om hver stribe på dejstykket. Pensl imellem hver stribe med sammenpisket æg og hele vejen rundt i kanten.
- Læg det andet stykke dej henover – stræk den godt ud til kanterne. Tryk dejen ned imellem hver portion æblemos.
- Skær ud til 10 pie-sticks. Tryk kanterne på dem med en gaffel, så æblemosen er pakket godt ind. Bag kagerne i midten af en 225 grader varm ovn i ca. 15 min., til kagerne er sprøde.