Den fineste studenterkage
Overrask de glade unge mennesker med en skøn studenterkage i dagens anledning. Kagen består af lette mandelkagebunde lagt sammen med en vanilje/hvid chokoladecreme og friske jordbær. Kagen er dækket af marcipan og pyntet med marcipanhuer og jordbær. Få opskriften på den flotte og festlige kage til studenterfesten her:
1 kage til ca. 16 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- Kage:
- 2 æg str. L
- 75 g sukker
- 75 g mandler
- 75 g hvedemel
- 1⁄4 tsk bagepulver
- 3-4 æggehvider, 1 dl
- 3 spsk sukker
- Creme:
- 200 g hvid chokolade
- 2 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 3 1⁄2 dl fløde
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
- 2 spsk majsstivelse
- Endvidere:
- 1 kg friske jordbær
- 1 glas jordbærmarmelade
- eller -syltetøj
- 3 spsk likør
- 1 marcipanlåg (evt. Odense marcipan)
- Studenterhuer
- 1 pakke pakke mørke chokoladepastiller
- 250 g marcipan
- rød, blå og grøn frugtfarve
- rød eller blå sukkerpynt
Sådan bager du studenterkagen
- Kagebunde:
- Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (22 cm) med smør og drys med lidt sukker. Pisk æg og sukker tykt og cremet – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Hak mandlerne og vend dem sammen med mel og bagepulver. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Vend skiftevis mel og marengs i dejen. Fyld dejen i den smurte form og bag den midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist. Tag kagen ud af formen efter ca. 10 min.
- Husk: Kagen kan bages flere dage i forvejen. Pak den ind og opbevar den køligt, men ikke i køleskab
- Creme:
- Hak den hvide chokolade groft. Udblød husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom vaniljen i en gryde sammen med fløde og giv det et opkog. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen i en skål og pisk fløden i.
- Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen, til det koger. Hæld cremen over i en skål og rør den hvide chokolade og den knugede husblas i. Lad cremen blive kold.
- Sådan samler du kagen:
- Skyl jordbærrene grundigt, tør dem og fjern haserne. Smelt jordbærmarmeladen og tilsæt likør. Flæk kagen i 2 bunde og smør dem med marmelade. Smør den ene bund med creme og tryk jordbærrene ned i cremen med hase-enden.
- Dæk med resten af cremen og læg den anden bund ovenpå med marmeladesiden nedad. Smør overfladen med det sidste marmelade og stil kagen koldt. Dæk kagen med marcipanlåget og pynt med studenterhuer, marcipanblade og friske jordbær.
- Husk:
- Kagen skal helst lægges sammen 1 døgn, før den skal nydes.
- Studenterhuer:
- Udstik marcipanen i runde skiver ca. 1 cm tykke og på størrelse med chokoladepastillerne. Tryk dem fast på chokoladerne. Ælt lidt marcipan sammen med rød eller blå frugtfarve. Rul det tyndt ud mellem bagepapir og skær det til tynde bånd til at sætte omkring hattene.
- Pynt med rødt eller blåt sukkerpynt eller marcipan som kokardesymbol. Ælt lidt marcipan sammen med grøn frugtfarve og form små blade til pynt mellem
Lækre drinks til studenterne
-
Velkomstdrink: Bobler med ingefær, citrus og mynte
-
Champagnemojito
-
Champagne cocktail
-
Velkomstdrink: Bellini og sprøde brød med lakse-tatar
-
Skøn drink: Aperol Spritz
-
Melon-daiquiri med jordbær
-
Sommerens lækreste rabarberbrus
-
Mild og læskende: Green apple tea
-
Den skønneste Mojito Granita
-
Frisk citrus-spritzer med Aperol
-
Sød sommerdrik: Hvid sangria
-
Iskold rabarbermojito
Snacks til studenterne
-
Lækre hjemmebagte pølsehorn med fuldkorn
-
Tre slags sunde chips: Søde kartoffelchips, rødbedechips og grønkålschips
-
Pølsehorn de luxe
-
Grønne asparges med sprød serranoskinke og aïoli
-
Lækre frugtspyd på myntestilke
-
Bønnedip og basilikumcreme med grønt
-
Butterdej med figen-tapenade fyld
-
Pinzimonio – sprøde grøntsager med olivenolie
-
Grissini med sorte oliven
-
Minimuffins med gedeost og salvie og sage margarita
-
Krydrede nødder
-
Kryddermandler
-
Tortillawraps med kylling
-
Hjemmelavede tortillachips med peanutsalsa
-
Hjemmelavede tacos med 2 slags fyld
-
Gyoza: små wrappers med fyld