Sunde julekugler fra Hjemmet

Sunde julekugler

Lav din egen julekonfekt, og spis den med god samvittighed.

I november og december er det ikke ligefrem sunde sager, der fylder mest hjemme hos os. For når det første juleguf frister på butikkernes hylder, er jeg meget nem at lokke.

Prøv også min opskrift på sunde bananmuffins

Så i et forsøg på at gumle på lidt sundere juleguf, lavde jeg disse julekugler, der er en skøn afveksling fra den sukkersøde julestads. Og de smager intet mindre end fantastisk! Min søn på tre år guffer dem i sig med største fornøjelse, så de må siges at være godkendt af en ellers kræsen sukkergris.

Det skal dog siges, at dadler selvfølgelig indeholder frugtsukker, men selv min svigermor med sukkersyge kan spise nogle stykker, uden at blodsukkeret går amok. Og det er altså rart at kunne forkæle hende med noget lækkert, som vi andre også kan nyde.

Ca. 40 stk.

Arbejdstid: ca. 45 min.

Køletid: 1 times tid (eller natten over)

400 g dadler (uden sten)

1½ dl kakaopulver (uden sukker)

1½ dl kokosolie (fås i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker)

evt. lidt vand

Drys: kakaopulver, hindbærstøv, lakridspulver

1. Kom dadlerne i en blender og kør til ensartet konsistens. Tilsæt kakaopulver og derefter kokosolie (den skal være flydende) til passende konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis massen er for tør.

2. Form massen til ca. 40 små kugler, læg dem på et skærebræt, og lad dem køle af i køleskabet i et kvarters tid.

3. Tril kuglerne i henholdsvis kakaopulver, hindbærstøv og lakridspulver – brug en teske til at trille dem rundt i drysset. Lad dem køle af i køleskabet i en halv times tid eller til næste dag. Opbevar julekuglerne i en dåse i køleskabet med madpapir mellem kuglerne, så de ikke klistrer sammen. De kan holde sig i ca. 5 dage.

Tip: Du kan også trille kuglerne i f.eks. kokosmel eller andet bærstøv.

Prøv også min opskrift på hjemmelavet marcipan TRYK HER