Svampepostej med rød peber og chilisovs

Svampepostej med rød peber og chilisovs

Prøv en kødfri dag og sæt i stedet tænderne i svampepostej med rød peber og chilisovs.

2-4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge-/stege-/bagetid: 1 time og 20 min.
  • Postej:
  • 125 g quinoa (rød eller hvid)
  • 100 g valnøddekerner
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 250 g portobellosvampe
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 æg (str. L)
  • 200 g hytteost
  • salt og peber
  • Sovs:
  • 1 rød chili
  • 1 rød peber
  • 1 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vineddike
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • evt. ¼ tsk. sukker
  • Tilbehør:
  • spinat (eller broccoli)

  1. Postej: Skyl quinoaen, og kog den efter pakkens anvisning. Dryp af i en sigte, og køl af.
  2. Rist valnøddekernerne på en tør pande i 3-5 min., og afkøl dem.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem bløde og blanke i 1 spsk. olie, og afkøl.
  4. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker (tag evt. et par skiver fra til pynt). Brun dem på en pande med olie, og afkøl.
  5. Hak nødder og en god håndfuld skyllede persilleblade groft i en foodprocessor. Tilsæt løg/hvidløg og svampe, og hak det kort. Tilsæt æg og hytteost, og kør med pulse-knappen. Tilsæt quinoa, og smag til med salt og peber.
  6. Fyld farsen i en form (1 liter) med bagepapir. Pynt evt. med svampe og/eller valnødder, og bag postejen i ovnen ved 175 grader i 45-60 min., til centrumstemperaturen er 80 grader.
  7. Sovs:
  8. Rens chili og peberfrugt, og snit dem groft. Pil rødløg og hvidløg, og snit dem fint. Sauter det hele blankt i en gryde med olie, og tilsæt eddike. Kog eddiken væk, og tilsæt bouillon. Lad sovsen simre, til alt er mørt – ca. 15 min. Blend sovsen jævn, og smag til med salt og peber og evt. en lille smule sukker.
  9. Løft postejen op af formen vha. bagepapiret, og skær den i tykke skiver. Servér med sovs og dampede eller lynstegte grønne grøntsager.