Svenske kjöttbullar med mos
Prøv en klassiker fa vores broderland i form af disse svenske kjöttbullar med mos.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- 250 g hakket oksekød
- 250 g hakket svinekød
- 50 g lyst brød (uden skorper)
- 2 dl mælk
- 1 løg (revet eller finthakket)
- 1 æg
- ½ tsk stødt allehånde
- smør/olie (til stegning)
- salt og peber
- Kartoffelmos:
- 1 1/4 kg melede kartofler
- 2 dl mælk
- 75 g smør
- salt og peber
- Tilbehør: tyttebærsyltetøj
- Riv brødet i små stykker og udblød det i mælk. Rør de to slags kød godt sammen med 1 tsk salt. Tilsæt løg, æg og brødblandingen.Krydr med stødt allehånde og friskkværnet peber. Sæt evt. farsen i køleskabet ½ time.
- Kartoffelmos: Skær skrællede kartofler i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand (der lige dækker) i ca. 15 min. Hæld vandet fra kartoflerne og kog dem tørre på eftervarmen.
- Mos dem med en kartoffelstamper og tilsæt varm mælk, smør, salt og peber.
- Steg farsen som små frikadeller på en varm pande med smør og olie. Servér med mos og tyttebærsyltetøj.